Scoutsfeesten van De Buecken : met de scoutsfeesten op vrijdag 9 en zaterdag 10 september zet scouts De Buecken het nieuwe werkingsjaar in. Op vrijdag is er vanaf 20 uur een fuif met dj's, op zaterdagnamiddag is er een ouderactiviteit met een barbecue en 's avonds zijn er optredens. Alle activiteiten vinden plaats aan de scoutslokalen in de Augustijnenlaan.

Hap Food Truck Festival komt terug naar Herentals

Op vrijdag 16, zaterdag 17 en zondag 18 september komt het HAP Food Truck Festival opnieuw naar Herentals. Dit keer staan de eetkramen op de Grote Markt. Iedereen is welkom in dit grote openluchtrestaurant. Er is animatie voor de hele familie en de toegang is gratis. De noordkant van de Grote Markt (tussen de Koppelandstraat en het Hofkwartier) is verkeersvrij van vrijdag om 14 uur tot zondag om 24 uur.

Chirokermis in Noorderwijk

In het weekend van 16, 17 en 18 september organiseert Chiro Noorderwijk de jaarlijkse Chirokermis. Op vrijdag is er een fuif, op zaterdag een quiz en op zondag een eetdag. De Chirokermis vindt plaats aan de sporthal in Noorderwijk (Ring 9).

Startdag Chiro Morkhoven

Op zondag 11 september organiseert Chiro Morkhoven een startdag waarop kinderen kunnen kennismaken met de werking van de Chiro. Het stadsbestuur verleent zijn medewerking door het Dorpshuis in Morkhoven ter beschikking te stellen. Het dorpsplein en de aanliggende straten zijn die dag verkeersvrij.

Open Monumentendag 2016

Op zondag 11 september neemt Herentals voor de achtentwintigste keer deel aan Open Monumentendag. Samen met het lokale comité werkte het stadsbestuur een programma uit rond het thema 'herbestemming'. De dag start om 10 uur met een begeleide wandeling door het natuurgebied de Roest.

Het speerpunt van het programma is de openstelling van het Instituut van de Voorzienigheid. Op de overdekte speelplaats kunt u tussen 13 en 17 uur een tentoonstelling bezoeken. Ook de Sint-Waldetrudiskerk, de Sint-Catharinakerk en het Begijnhofmuseum zijn open voor het publiek.

Verder kunt u op het begijnhof terecht voor een nieuwe editie van Montmartre, de open dag van dienstencentrum 't Convent en een bezoek aan de Sint-Sebastiaansgilde. U vindt alle info op www.herentals.be/omd.

Open dag van de brandweer

Op zondag 18 september houdt de Herentalse brandweerpost een open dag. Vanaf 13 uur kunt u in de brandweerkazerne aan de Oud-Strijderslaan terecht voor een kijkje achter de schermen. Er zijn demonstraties en workshops, en ook voor de kinderen valt er heel wat plezier te beleven.

Rooiwerkzaamheden langs Lierseweg

Het stadsbestuur werkt samen met de gemeente Grobbendonk aan de aanleg van veilige fietspaden langs de Lierseweg en de Herentalsesteenweg (N13). Tegelijkertijd wordt er ook een gescheiden rioleringsstelsel aangelegd. De projectzone ligt tussen het op- en afrittencomplex van de E313 (Herentals-West, nr. 20) en het kruispunt ter hoogte van Van Ende & Roxy.

Voor de heraanleg van start kan gaan, moeten de laanbomen langs de N13 gerooid worden. Deze rooiwerkzaamheden vinden plaats tussen maandag 19 september en vrijdag 7 oktober. Om alles veilig te laten verlopen, geldt er in deze periode eenrichtingsverkeer op de Lierseweg en de Herentalsesteenweg. Verkeer is toegestaan in de richting van Herentals naar Lier.

Het verkeer richting Herentals volgt een omleiding langs de E313, Atealaan, Herenthoutseweg en ring om zo de Lierseweg en de Herentalsesteenweg te bereiken. Plaatselijk fietsverkeer is wel mogelijk op een tweerichtingsfietspad aan één zijde van de rijweg. Fietsverkeer over grotere afstanden wordt omgeleid via het jaagpad langs het Albertkanaal. De haltes van De Lijn in de projectzone worden tijdens de werkzaamheden niet bediend. Voor meer informatie over het aangepaste traject kunt u terecht op www.delijn.be.

De gemeente Grobbendonk en de stad Herentals organiseren een gezamenlijke bewonersvergadering op maandag 5 september  om 20 uur in gemeenschapscentrum De Volle Vaart (Vaartkom 6, Grobbendonk). Iedereen die meer informatie wil over de werkzaamheden aan de N13 is welkom.

Septemberkermis 2016

Van 3 tot 12 september staat de Septemberkermis op de Grote Markt. De officiële opening vindt plaats op zaterdag 3 september om 18 uur in de Lakenhal. Na de opening is er een rondgang onder muzikale begeleiding van Fanfare De Noorderzonen.

Ook dit jaar zijn er weer enkele leuke extra's. Zo staat er op woensdag 7 september er een infostand aan de Lakenhal waar kinderen tussen 14 en 17 uur een ingekleurde tekening kunnen inruilen voor kortingskaartjes. Het stadsbestuur verdeelt de tekeningen via de Herentalse scholen. U kunt de tekening ook afprinten via www.herentals.be/septemberkermis. Verder is er dit jaar opnieuw een kermisrommelmarkt. Die vindt plaats op zondag 11 september van 14 tot 18 uur. Wilt u deelnemen, schrijf u dan vóór woensdag 7 september in via www.herentals.be/rommelmarkt. Op maandag 12 september sluit de kermis af met een familiedag.

Aangepast verkeersreglement tijdens atletiekwedstrijd

AC Herentals organiseert op zaterdag 3 en zondag 4 september het Belgisch Kampioenschap Atletiek voor kadetten en scholieren. De wedstrijden vinden plaats in het sportcentrum van Sport Vlaanderen (Vorselaarsebaan 60). Omdat er veel deelnemers en toeschouwers worden verwacht, neemt het college van burgemeester en schepenen enkele maatregelen om het parkeren in goede banen te leiden. In de eerste plaats kan er geparkeerd worden op de parkeerterreinen van Sport Vlaanderen en het recreatiedomein Netepark.

Als deze parkeerterreinen volzet zijn, kunt u ook op de Vorselaarsebaan parkeren. De organisatie zorgt voor minstens vijf parkeerwachters die de nodige signalisatie plaatsen. Op het deel van de Vorselaarsebaan tussen Sport Vlaanderen en de Heikenstraat geldt een parkeerverbod.